Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuskuvia

Torstaina töistä juhannuksen viettoon lähdettäessä satoi, satoi koko 300 km:n matkan, eikä lämpötilakaan luvannut kummoista ulkoilusäätä pitkälle viikonlopulle. Toisin kuitenkin kävi. Perjantain aikana sää kummasti kirkastui ja kuivui. Sateisen alkukesän jälkeen oli hienoa, kun juhannuksena vihdoin paistoi aurinko!

Mäkitervakko kukki mökkirinteessä useamman kasvuston voimin ja pienet siniset lemmikit olivat levittäytyneet useampaan eri paikkaan mökkitontilla.



Satoi tai paistoi mökillä riittää puuhaa säässä kuin säässä. Luonnonsuojelualueesta tuli hieman kurjan näköinen, kun jättitatar sai osakseen toisen hävityskierroksen. Tällä kertaa revin niitä juurineen maasta, ja joskus tulevaisuudessa täytyy ehkä ottaa lapio esiin ja kaivaa juurakotkin ylös. Päästäkseni hävittämään jättiläiset, jouduin myös repimään ruusupensaita, mikä ei ehkä ole ihan viistasta hihattomassa puserossa. Mutta ehkäpä naarmut luovat tietyissä urheilulajeissa katu-uskottavuutta...


Kiviä kanniskellessaan sai myös hyvin hien pintaan. Kokeilin ensimmäisen erän tulevan grillialueen "kivilattiasta". Töitä siinä kyllä riittää!



Eikä sade tai kosteuskaan aina välttämättä ole pahasta. Sadepisarat kielon lehdellä tai nouseva yöusva keskellä juhannusyötä luovat varsin taianomaista tunnelmaa.






Juhannusyön tunnelmalla jaksaa vielä ahertaa muutaman viikon töissä ennen kesäloman alkua. Sitten on taas aikaa kuvailla enemmän ja tehdä retkiä lähelle ja vähän kauemmaskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti