Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kiviä ja korvasieniä

Viimeisimmällä Virojoen retkellä päätimme hankkia kasan kiviä, joista voisi rakentaa pihagrillin ympärille kiviaitaa sekä porrastettua istumatilaa. Olimme jo useampaan kertaan katselleet metsätien reunaan lavoille kasattuja erikokoisia kiviä, jotka olivat kuin tehtyjä mökille. Omistajan kanssa käytyjen pienten neuvottelujen jälkeen kivet vaihtoivat omistajaa. Kiviä saadaankin kuljetella mökin pihalle loppukesä, varmaan vielä tulevinakin kesinä, sen verran paljon niitä on!



Kunhan joku vain jaksaa kaivaa kuoppaa (kiviähän kantaa puolen kilometrin matkan kuka tahansa), saadaan rosvopaistin kolokin sellaiseksi, että koko lammas mahtuu kerralla paistumaan. Metsässä kivikasojen vierellä on myös hyvät sienimaastot, joten lammaspaistin seuraksi elättelen toiveita foliossa haudutetuista sienistä!

Tällä kertaa metsätien varresta löytyi muutama isoksi kasvanut korvasieni, joista oli hyvä tehdä kastike nälkäisille kivenkantajille, vaikkei kuoppalammasta vielä ollutkaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti