Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ensilumi

Olen juuri päässyt valittelemasta mustaa ja märkää marraskuuta, kun perjantaina taivaalta alkoi tulla lunta oikein kunnolla. Lumisadetta, märkää lunta ja tuulta riitti vielä lauantainakin niin, että Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa sähköt katkesivat yli 50 000 kotitaloudelta. Puita on rysähdellyt sähköjohtojen päälle useammassa kuin yhdessä paikassa. Eivätkä sähköyhtiöt osaa luvata milloin viat saadaan korjatuksi.

Luonto on kuitenkin - pilvisestä harmaudesta huolimatta - hämmästyttävän kaunis tykkylumisine puineen. Lumen aiheuttama kuorma on saanut monet puut taipumaan ja katkeamaankin...





Kuluneiden parin päivän aikana kuvia on tullut otettua niin kännykällä kuin "oikealla" kameralla. Yksittäiset auringon säteet pilvien läpi, illan hämärä, sinisen ja punaisen monet sävyt ovat yrittäneet tallentua digimuotoon kameran muistikortille.



Jääkiteet puissa ovat kuin koru. Lähialueilla liikkuessaan huomaa, että lehdettömätkin puut voivat olla kauniita erilaisine väreineen. Lumen peittäessä risukasoja järveä kohti taipuvat oksat saavat nekin aivan uuden ilmeen.




Puiden ja taivaan heijastukset järven pintaan saavat odottamaan pakkasia, järven jäätymistä ja luisteluretkiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti