Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

tiistai 17. marraskuuta 2015

Matkalla jossain Itä-Suomessa

Itäisessä Suomessa oli viikonloppuna jo täysi talvi, kun kävimme siellä pidennetyn viikonlopun ja synttärijuhlien merkeissä. Olimme kuvitelleet tekevämme reissun vielä kesärenkailla, mutta onneksi tuli vilkaistua säätiedotuksia pari päivää ennen lähtöä! Lunta tuprutteli Pohjois-Karjalassa ja Savon rajalla mennen tullen, mikä toisaalta ei haitannut yhtään, kun ulkona oli huomattavasti valoisampaa kuin täällä Hämeessä. Eikä talvinen sää muutenkaan ikävältä tuntunut, sillä vielä ei ollut kovin kylmää. Sitä paitsi syksyinen, märkä pimeys on huomattavasti tylsempää.



Itä-Suomessa ei tylsyydestä ollut tietoakaan, kun suuntasimme Joensuun ainoaan nepalilaiseen ravintolaan Mount Ganeshiin ruokailemaan. Ravintola sijaitsee lähellä toria, vanhan linja-autoaseman rakennuksessa. Vanha linja-autoasema herättää runsaasti muistoja siitä, kun pikkutyttönä tuli odoteltua bussia kerran jos toisenkin musiikkiopistolta kotiin palattaessa. Silloin kauan sitten se viimeinen bussi kotiin lähti klo 20.20, joten kun orkesteri tai soittotunnit kahdeksalta loppuivat, ei asemalla pitkään tarvinnut notkua...

Ravintolassa oli paljon ruokailijoita, mutta palvelu oli siitä huolimatta nopeaa ja ystävällistä. Ruoka oli hyvää ja sopivasti mausteista, kuten itämaisiin herkkuihin sopiikin. Ja kuten useissa muissakin paikoissa, ruokaa riittää kyllä nälkäisimmällekin seurueen jäsenelle!



Kun kotona oli lisäksi tarjolla karpaloilla, kermavaahdolla ja tikkareilla koristeltu kakku, kannatti käydä rentoutumassa matkalla jossain Itä-Suomessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti