Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

lauantai 21. helmikuuta 2015

Saunomista ja talvikukkia

Kiireisen viikon aikana kaikki liikkumiset ovat tapahtuneet joko puolijuosten, autolla tai junalla. Kuten arvata saattaa, myös istumista on kertynyt enemmän kuin missään suositellaan. Siltikin viikko on ollut mukava ja täynnä iloisia tapahtumia.

Heti alkuviikosta olimme varanneet ruokailu- ja saunatilat Tampereen Sumeliuksenkadulla sijaitsevasta Luonnon hyvästä  hemmotellaksemme itseämme ja pyöreitä vuosia juhlivaa ystäväämme. Tilat olivat viihtyisät ja moneen eri tarkoitukseen sopivat. Voisin hyvinkin kuvitella samaan tilaan paitsi synttärit ja hemmotteluhoidon myös kokouksen tai peli-illan kavereiden kanssa.



Talon väki otti meidät vastaan yrttiteetä tarjoten ja he olivat järjestänyt meille hemmotteluksi hunaja-kookos-yrtti-saunahoidon. Hunajaseos kyllä muistutti tuoksultaan ja ulkonäöltään öljyistä piparitaikinaa ja suihkuhuoneen lattia oli touhun jälkeen täynnä taikinamöykkyjä... Saunottelun jälkeen iho tuntui kuitenkin mukavan pehmeältä ja nyyttäriperiaatteella kasatut ruoat katosivat nopeasti nälkäisiin suihin.




Kaikkihan alkoi pari viikkoa sitten, kun sain töihin puhelun, jossa soittaja kysyi olenko sama Pipsa, joka käy synttärisankarin kanssa lenkillä. Reippaat naiset olivat onnistuneet metsästämään kasaan kaikki juhlakalun parhaat kaverit. Ilta kului rattoisasti takkatulen ääressä istuen ja hyvästä seurasta nauttien.


Viikon muut reippailut ovatkin sitten tapahtuneet Jyväskylässä, jossa pyörähdin opiskelujen ja lasten liikkumiseen liittyvän symposiumin merkeissä. Jyväskylä ei ainakaan portaiden tai talvikukkien määrässä jää yhtään jälkeen Pispalanharjusta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti