Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Virolahden kesäkirppis

Viikonloppuna Virojoella näimme mainoksen Virolahden kirkolla viikonloppuisin toimivasta kesäkirppiksestä. Kirppistä pyöritetään lauantaisin ja sunnuntaisin VPK:n talossa, joka sijaitsee Virolahden kirkolla. Nälkäisille tai janoisille pitäjät myyvät ainakin kahvia ja pullaa pieneltä kahvitiskiltä. Muuten kyseessä on hyvinkin tavallinen kirpputori, paitsi että useammat myyjät halusivat päästä eroon tupperwaren kipposista...


Pyörämatkalla pääsin nauttimaan upeista kukkaniityistä, jota kaikkialle levittäytyvät lupiinit eivät vielä ole pilanneet. Kyläkurjenpolvet ja peltosauniot saavat vielä toistaiseksi rauhassa kasvaa!



Maalla kun ollaan, on talojen numerointikin hieman omaperäisempää kuin täällä kaupunkien läheisyydessä. Seuraavalla reissulla taidankin paneutua kuvailemaan erikoisia numero- ja nimikilpiä oikein antaumuksella. Tai ehkä katsastan valokuva-arkistojani vuosien varrelta, luultavasti sieltä yksi jos toinenkin tavallisuudesta poikkeava kyltti taitaa löytyä.


Kirppikseltä toki löytyi jotain ostettavaakin: valurautainen, tuikkukynttilällä toimiva (kahvi)pannun lämmitin lähti mukaani kolmella eurolla.


Kotipihastakin löytyi vielä jotakin hauskaa, nimittäin muutamien viime vuosien aikana Suomen eteläosiin levinnyt pyjamalude (Graphosoma lineatum). Hyönteisfoorumiin kirjattujen havaintojen perusteella lude tai useampia on tänä vuonna näyttäytynyt pääosin eteläisen rannikon koiranputkikasvustoilla parikymmentä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti