Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Talviliikuntaa

Tammikuussa taloyhtiössämme on tehty viemäriremonttia ja kuluneella viikolla korjausmiehet ovat pyörineet asunnossamme korjauspuuhissa. Remonttihan on tarkoittanut sitä, ettei vesihanoista saa laskea vettä viemäreihin eikä WC tai suihku ole ollut käytettävissä. Ja se jos mikä aiheuttaa liikkuvalle ihmiselle yhden jos toisenkin ongelman! Tilannetta mutkistaa sopivasti vielä tammikuinen sää, kun lämpötila on vaihdellut liki kolmenkymmenen pakkasasteen ja suojasään välillä. Mutta kyllä: vaihtoehtoja löytyy, jos niitä haluaa löytää...

Viikon liikunnat alkoivat työpaikan kuntosalilla ja jatkuivat ju-jutsun merkeissä seuran treenisalilla - mikä parasta, molemmissa paikoissa on hyvät sosiaalitilat. Ei siis muuta kuin rautaa kohti kattoa, ju-jutsutekniikkaa treenaamaan ja säkkiä tai treenikaveria hakkaamaan. Lauantaina pääsin yllättäen vetämään porukoille matsitreenit, kun sovittu ohjaaja ei ilmestynytkään paikalle. Tällaisissa tapauksissa ju-jutsussa toimitaan niin, että ylimmän vyöarvon omaava henkilö ohjaa sitten treenit.




Mutta kyllä viikkoon on ulkoiluakin mahtunut. Kävellen, hölkäten ja pyöräillen. Eikä pakkanen ole haitannut, kun joulupukki osasi tuoda juuri sopivat irtohihat pakkaskeleillä käytettäväksi. Nyt eivät olkavarret enää palele!


Uloslähtiessä on kyllä saanut pakata vaatetta päälleen reilusti, mutta ulkona on ollut mukava kulkea. Kotona on sisällä ollut ehkä hieman kosteaa, kun lumikiteet kiinnittyvät höyrystyneeseen ikkunaan.




Ostin alkusyksystä maastopyörän, kun kyllästyin ainaiseen asfaltin kuluttamiseen (lähinnä työmatkalla). Ja ensimmäisten lumisateiden jälkeen, teiden jäätyessä, ostin pyörään nastarenkaat. Pyöräilykin on pakkasessa onnistunut yllättävän hyvin, kun molemmissa renkaissa on yli 350 nastaa huolehtimassa pidosta. Sohjossahan nuo nastat eivät juurikaan auta, mutta jäällä pito on ollut loistava.



Ja säässä kuin säässä viikkottainen juoksulenkki Marian kanssa tulee juostua. Kuluneella viikolla hölkkäilimme parinkympin pakkasessa Tampereen Kaupin kuntokolmosella ja Näsijärven rantaa pitkin Lapinniemen kylpylän ja Koukkuniemen vanhainkodin takana. Auringon hetkeä aikaisemmin laskettua värit olivat ihastuttavat!




Niin, ja se viemäriremontti. Asuntomme osalta se on nyt ohi. Kotonakin pääsee siis suihkuun...

1 kommentti:

  1. Meille tehdään pian viemärikartoitus, ja myös hieman jännittää että tuleeko remontti eteen. Itse veikkaan, että saattaa tullakin. Hienoa, että teillä se saatiin päätökseen. Varmasti ihanaa, kun saa kotonakin nyt laskea vettä. https://www.vesijohtoliikelaitinen.com/viemaerikuvaus-ja-kartoitus

    VastaaPoista