Polku on reitti

Polku on luonnossa kulkeva reitti kahden pisteen välillä. Ja metsäisessä luonnossa on aina polkuja.
Yksi metsäpolku on puistossa, toinen viidakossa, kolmas kaukana korvessa. Polku voi olla tie tai katu, kuja tai väylä, rata tai reitti.
Se ei välttämättä kulje puiden seassa, vaan saattaa syrjähdellä pihateille ja pientareille, asfaltillekin.
Eikä aina pysytä pelkästään kuivalla maalla...

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Show 2016

Show 2016 oli Valkeakosken liikuntahallilla järjestetyn voimisteluviikonlopun otsikkona, kun tanssillisen voimistelun, showtanssin ja näytössarjojen osallistujat kilpailivat ryhmien paremmuudesta. Mekin siis löysimme sunnuntai-iltapäivällä tiemme tanssiliikuntaa katsastamaan. Sunnuntai-iltapäivän ohjelmassa olivat yli 16-vuotiaiden showtanssiryhmät ja yli 20-vuotiaiden tanssillisen voimistelun ryhmät.

Tanssillisen voimistelun parasta antia tarjosi Mäntsälän voimistelijoiden Hengettäret hienolla ohjelmallaan Noitavasara. En oikeastaan tiedä, mikä on innoittanut tekijöitä tanssikoreografian luomiseen, mutta Noitavasara - Malleus maleficarum - on 1400-luvun lopun noitavainojen aikaan julkaistu kirja, jossa annetaan ohjeita siihen, kuinka noitia tunnistetaan, kuulustellaan ja kidutetaan.








Kun tanssien väliset tauot uhkasivat venähtää liian pitkiksi tai yleisö oli muuten vain istunut pitkään paikallaan, taukoliikuntaa ilmestyi pitämään Sisu, hassu aurinkokasvoinen tyyppi. Jumpassa tehtiin välillä aaltoja, sitten pyörittiin piruettia ja kyllähän matkalla vaakaakin koitettiin saada aikaiseksi.






Kuinka ollakaan, myös yksi showtanssipuolen suosikeistani sattui tulemaan Mäntsälästä. Ryhmä nimeltään Skiretit esitti ohjelman nimeltä Kehä, johon oli tanssin keinoin kuvattu nyrkkeily- tai vapaaottelun tapahtumia... Ohjelma taisi sijoittua kolmen parhaan joukkoon omassa sarjassaan!



Muitakin vaikuttavia esityksiä nähtiin, showtanssipuolella pidin kovasti muun muassa Olarin voimistelioiden Jade-nimisen ryhmän esityksestä Kasvottomat.

Ilta olisi jatkunut vielä näytössarjojen esityksillä, mutta lähes 30 erilaista ja vaihtelevaa esitystä on tällaiselle lajia seuraamattomalle riittävä pläjäys tanssikulttuuria yhden päivän osalta. Katsotaan, koska seuraavan kerran tulee tilaisuus, jossa näkee kerralla yhtä paljon hymyileviä naamoja ja liikunnan riemua kuin tänään!

4 kommenttia:

  1. Kiitos oikein mukavasta viikonlopusta ja ihanaa, että tulitte katsomaan!

    VastaaPoista
  2. Pakko kommentoida tätä julkaisua. Itse olen Skireteissä ja oli aikamoinen yllätys, että joukkueen nimi löytyi blogistasi :D Kiitos kehuista! Valitettavasti sijoituimmme vasta viidensiksi :/ Ihana kuulla että, ohjelma oli yksi suosikeistasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Veera. Oma kamppailulajitaustani varmasti vaikuttaa mieltymyksiini, joten omassa rankingissani ryhmänne esitys nousi korkealle ja jäi mieleen positiivisena show'na näkemieni tanssien joukosta!

      Poista